Κεφαλονιά

Σχετικά με την Κεφαλονιά
Η πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι, έχει ένα υπέροχο φυσικό λιμάνι όπου καταπλέουν κατά την τουριστική περίοδο αλλά και καθ΄ όλο το χρόνο τα πλέον γνωστά κρουαζιερόπλοια κατακλύζοντας την ευρύτερη περιοχή με τουρίστες που έρχονται να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και να πάρουν μία γεύση από τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας!
Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, καθώς απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα, βρίσκεται ο αερολιμένας Κεφαλληνίας που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό το χειμώνα με καθημερινές πτήσεις εσωτερικού ολοχρονικά και πτήσεις εξωτερικού καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν!
Το νησί απαρτίζεται από εννέα δημοτικά διαμερίσματα:
    1 -- Δήμος Αργοστολίου --
    2 -- Δήμος Ελειού-Πρόννων --
    3 -- Δήμος Ερίσου --
    4 -- Δήμος Ιθάκης --
    5 -- Δήμος Λειβαθούς --
    6 -- Δήμος Παλλικής --
    7 -- Δήμος Πυλαρέων --
    8 -- Δήμος Σάμης --
    9 -- Κοινότητα Ομαλών --
Κάθε μια από τις παραπάνω περιοχές έχει κάτι διαφορετικό να δείξει στον επισκέπτη και πραγματικά πρόκειται για μια εκπληκτική εναλλαγή τοπίων συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό!
Με ύψος που φθάνει τα 1.628 μέτρα (5.341ft), ο Αίνος, στέκει αγέρωχος με την κορυφή του να έχει πανοραμική θέα τριακοσίων εξήντα μοιρών δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει με ''λεπτομέρειες'' όχι μόνο τα όρια του νησιού αλλά και τα γειτονικά νησιά όπως η Ιθάκη, η Ζάκυνθος και η Λευκάδα!
Βρίσκεται στην  λίστα των εθνικών μας δρυμών και προστατεύεται σε όλη του την έκταση για την χλωρίδα και την πανίδα του! Είναι κατάφυτο με το σπάνιο ''μαύρο έλατο'' από το οποίο είχε κατασκευάσει ο Οδυσσέας τον στόλο του και την Αργώ σύμφωνα με τον Όμηρο! Τη χειμερινή περίοδο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από μεγαλύτερα βουνά της χώρας καθώς στο υψόμετρο αυτό το χιόνι απλώνεται πυκνό σαν πέπλο καθιστώντας το τοπίο μοναδικό!
Σε πολύ σύντομο χρόνο μπορεί κανείς να κατέβει από την κορυφή του Αίνου και να βρει παραλίες μοναδικής ομορφιάς, κοσμοπολίτικες ή απομονωμένες, με άμμο ή βότσαλο! Ο Μύρτος έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία για  τα μοναδικά τουρκουάζ νερά του και την απαράμιλλη ομορφιά του που σου κόβει την ανάσα και μόνο στη θέα! Στην Αντίσαμο έχει γυριστεί η Χολιγουντιανή κινηματογραφική ταινία "Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι" και η οποία αποτελεί διαφήμιση σε παγκόσμιο επίπεδο για το νησί και το φυσικό του κάλος προσελκύοντας τουρίστες και φυσιολάτρες από κάθε γωνιά του πλανήτη!
Κάνοντας το γύρω του νησιού είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην σταματήσει κανείς σε παραλίες με χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα νερά όπως η απέραντη  παραλία της Σκάλας και το Ξι με την φημισμένη κόκκινη άμμο στο Ληξούρι!
Μοναδικά αξιοθέατα όπως το σπήλαιο της Δρογκαράτης με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες του, καθώς επίσης και το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης με τις πασίγνωστες βαρκάδες του προκαλούν τον επισκέπτη και τον μεταφέρουν κυριολεκτικά σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο!
Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να συμπεριλάβει τα πάντα και περιγράψει κανείς αυτό εδώ το νησί μέσα σε δύο παραγράφους και ακόμα δυσκολότερο να περιγράψει κανείς με λόγια τα συναισθήματα που του προκαλεί αυτός ο τόπος! Ευλογημένο από τη φύση να έχει ηλιοφάνεια κάτι παραπάνω από 300 μέρες το χρόνο, με τόση ομορφιά και πράγματα να δει και να κάνει κανείς, παρέχει στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης, έντονα συναισθήματα και έναν γλυκό εθισμό που τον κάνει να έρχεται ξανά και ξανά!

Elite Kefalonia

Διεύθυνση:
Σκάλα Κεφαλονιάς
τ.κ. 28082 

Τηλέφωνο:
26710 83663

Κινητό:
6934221118

Fax:
26740 72706

Email:
info{ta}elitepropertiesinkefalonia{tod}gr

Αριθμός ΓΕΜΗ: 016214934000

Χάρτης της έδρας μας